Kohti merkityksellisempää työelämää

Ensimmäiset päivät uudessa työssä ovat aina kiinnostavia. On kiehtovaa sukeltaa aiemmin kokemattomaan maailmaan, ja tuntea samalla kokemuksensa tuomaa tuttuuden tuntua kasvuyrityksen sielunelämästä.

Oma matkani digitaalisen liiketoiminnan kehittäjänä on alkanut kasvuyrityksessä jo 18 vuotta sitten. Silti tunnen, että digitalisaation myötä oppimista riittää itsellänikin joka päivä yhä vain enemmän. Markkinatutkijan uteliaisuudella lähden selvittämään, miksi yrityksissä alihyödynnetään uuden teknologian mahdollistamia yhteisöllisiä työtapoja- ja ympäristöjä.

Cloudrivenillä itseäni puhuttelevat eniten mahdollisuus yritysten työtapojen tehostamiseen, sisäisen tiedokulun parantamiseen sekä jatkuvan kannustamisen ja pelillistämisen myötä muuttaa työyhteisöiden kulttuuria sekä työntekijöiden työpäiväkokemusta.

”Työpäiväkokemus on todella tärkeä, sillä se määrittelee kuinka paljon työntekijät luovuttavat osaamispotentiaalistaan yritykselle.”

Lisäksi työpäiväkokemus heijastaa suoraan työntekijöiden asiakaskohtaamisiin sekä yrityksen asiakaskokemukseen. Motivoinut henkilöstö henkii palvelualtiutta ja onnistumisen iloa, kun taas vastaavasti turhautunut henkilöstö ei näe syytä antaa itsestään yhtään ylimääräistä. Esimiehillä onkin suuri vastuu luoda kannustava ja päivittäisiä onnistumista tukeva kulttuuri.

Turhautuminen ja kyynistyminen ovat yrityksille isoja taloudellisia uhkia, joiden tarkkailua ei voi jättää vuosittaisten työtyytyväisyystutkimusten varaan, vaan töitä kannustavia työympäristöjä kohden on tehtävä työn arjessa ihan joka päivä.

Näissä haasteissa yritysten auttaminen on nyt päätyötäni. Lupaan ottaa koppia ja laittaa itseni Cloudrivenillä likoon maailman muuttamisesta kohti merkityksellisempiä työyhteisöitä.

Johanna Lehtonen, business development director, Cloudriven Oy

LinkedIn

@jolehtone