Microsoft valitsi Cloudrivenin vuoden ohjelmistokehittäjäkumppaniksi

7.6.2018

Microsoft on valinnut Cloudrivenin vuoden 2018 ohjelmistokumppaniksi Suomessa Happit palvelullaan. Nimityksessä painotettiin kumppanin innovatiivisuutta, erottautumista markkinasta sekä kykyä luoda arvoa asiakkaille Microsoftin pilvipalveluiden hyödyntämisen kautta. Maailman mittakaavassa Suomi on pilviteknologioiden käyttöönotossa edelläkävijä ja Cloudrivenin Happit on eturintamassa rakentamassa suomalaista koulutusvientiä nojautuen skaalaaviin sovelluksiin.

Cloudrivenin valinta vuoden ohjelmistokehittäjäkumppaniksi Microsoftilla vaikutti erityisesti yrityksen Happit SaaS-sovelluksen kyky edistää maailmanlaajuisesti yritysten pilvipalveluiden käyttöönottoa työntekijöiden lähtökohdista. Happit tarjoaa konktekstiin sidotun, motivoivan oppimiskokemuksen ja yrityksille keinon kehittää työntekijöidensä osaamista ilman, että työntekijöitä tarvitsee irrottaa päivittäisistä työtehtävistään.

”Cloudriven Oy on valintamme Microsoftin vuoden Ohjelmistokehittäjäkumppaniksi. Cloudrivenin Happit-ohjelmisto tukee erinomaisella tavalla kaikkien uutta teknologiaa käyttävien oppimisprosessia, kaikilla toimialoilla. Uusia sovelluksia otetaan käyttöön jatkuvasti, mutta niiden hyödyntäminen jää vajaaksi, jos käyttäjä ei motivoidu sovelluksen käytön opetteluun. Happit auttaa tarjoamalla käyttäjälle välittömän avun sovelluksen yhteydessä”, kertoo Microsoft Suomen Partner Development Lead, Jarkko Lainio.

Cloudriven valittiin finalistien joukkoon lähes kolmentuhannen hakemuksen joukosta, mikä on osoitus kyvystämme tukea Microsoftin ekosysteemiä innovatiivisella palvelullamme. Pilvisovellusten yleistymisen myötä IT-ala muuttuu vauhdilla. Microsoftin kumppaniekosysteemissä tämä tarkoittaa palveluiden muutosta asiakaskohtaisten sovellusten kehittämisestä älykkäisiin konsultointi- ja koulutuspalveluihin.

”Se, että Microsoft muutti strategiansa tukemaan vahvemmin ohjelmistokehittäjäkumppaneita tuli Happit osalta erinomaiseen väliin. Kansainvälisesti skaalautuvan teknologian lisäksi, Microsoft ekosysteemi tarjoaa täydellisen alustan kansainväliselle kasvustrategiallemme”, iloitsee nimityksestä Happit kumppaniekosysteemistä vastaava johtaja JP Wirta.

Missiona tuoda oppiminen yhden klikin päähän – osaksi jokapäiväistä työtä

Teknologia ei ole digitaalisen transformaation itseisarvo. Sen sijaan avain onnistumiseen on siinä, kuinka työntekijät onnistuvat omassa työssään yhä ketterämmin ottamaan käyttöön ja hyödyntämään uusia sovelluksia. Happitin missiona on tuoda uusien taitojen omaksuminen yhden klikkauksen päähän, jotta työntekijät voivat keskittyä tuottavaan työhön ja nauttia työpäivistään. Tämä tukee myös Microsoftin uudistunutta kumppanistrategiaa, joka on painottunut vahvemmin pilvipalveluiden käytön tukemiseen.

Myös omat kokemuksemme vahvistavat ilmiön merkityksellisyyttä. Media-alalla tekemämme asiakastutkimus osoitti että 98% työntekijöistä koki Happitilla toteutetun koulutuksen perinteisiä koulutuksia mielekkäämmäksi organisaation otettaessa käyttöön uusia sovelluksia. Mediayhtiö MTV sen sijaan koulutti Happitin avulla niin Dynamics CRM-järjestelmän käytön kuin uudet toimintamallitkin myyntiorganisaatiossaan.

Kasvu syntyy Microsoft-ekosysteemin kautta

Uskomme että globaali muutos saavutetaan Microsoftin ekosysteemin kautta ja olemme pyrkineet aktiivisesti rakentamaan strategiaamme Microsoftin tavoitteet ymmärtäen. Microsoftin maailmanlaajuiseen kumppaniverkostoon kuuluu noin 600 000 kumppaniyritystä, jotka palvelevat asiakkaitaan auttaen heitä hyödyntämään Microsoftin pilviteknologioita oman liiketoimintansa tukena.

Vauhdittaakseen kansainvälistymistä Happit keräsi 1 000 000 €:n rahoituksen kanavastrategian laatimiseen ja pilotointiin Euroopassa ja USAssa alkuvuodesta 2018 . Rahoitus koostuu Business Finlandin myöntämästä lainasta ja Cloudriven Holding Oy:n sekä Applaz Oy:n sijoituksista yhtiön omaan pääomaan.

“Kevään aikana olemme onnistuneet luomaan kansainvälisen, vakaasti kasvavan kumppaniverkoston, joka koostuu innovatiivisista edelläkävijäyrityksistä”, toteaa JP Wirta.

Tämä on vasta alkua. Odotamme innolla kuinka Happit yhdessä kumppaniverkostonsa kanssa edistää pilvipalveluiden käyttöönottoa työntekijäkokemus edellä.