Suorituksen johtamista käsittelevä selvitys paljastaa suomalaisen johtamisen sudenkuopat

, , ,

Cloudriven laati selvityksen suomalaisyritysten johtamisen tilasta. Selvitys keskittyy käsittelemään teemoja, jotka ovat tärkeitä tietotyössä, jossa operatiivinen tehokkuus yhdistyy luovuuden vaatimukseen.

Selvitys on laadittu organisaation suorituksen johtamisen prosessin näkökulmasta. Selvitystä varten Cloudriven lähetti kyselyn Suomessa 1330 HR-päättäjälle ja -asiantuntijalle, joista 8,7 prosenttia eli 113 henkilöä vastasi kyselyyn.

Valtaosa korkeiden työvoimakustannusten maissa, kuten suurimmassa osassa Eurooppaa ja Pohjois-Amerikkaa, tehtävästä työstä on muuttunut tietotyöksi. Käytännössä tämä tarkoittaa sitä, että työstä on tullut aiempaa monimutkaisempaa, mikä on osaltaan muuttanut johtajan roolia organisaatiossa.

Silti useimmissa organisaatioissa johto toteuttaa edelleen vanhaa rooliaan, joka oli parhaan operatiivisen tehokkuuden takaaminen keskittymällä liiketoimintaprosessien panos-tuotos-suhteen optimointiin. Tietotaloudessa johtajan pääasiallinen rooli on kuitenkin suunnitella työn säännöt, rakentaa tehokkaita tiimejä ja luoda sellaiset työolosuhteet, että ihmiset pystyvät ja haluavat saavuttaa parhaansa.

Selvitys paljasti suomalaisten johtamiskäytäntöjen sudenkuopat, ja tunnistimme viisi kehityskohdetta, joihin tulee jatkossa kiinnittää enemmän huomiota.

Lataa ilmainen raportti

[wpcol_2third id=”” class=”” style=””]

[contact-form-7 id=”43952″ title=”Yhteystiedot Performance Management Survey 2014″]

[/wpcol_2third]

[wpcol_1third_end id=”” class=”” style=””]

Performance Management in Finland 2014

 

[/wpcol_1third_end]

2 replies

Trackbacks & Pingbacks

  1. […] tuore laaja tutkimus löytää johtamisesta kipupisteitä liittyen esimerkiksi henkilöiden toisilta saamaan […]

  2. simpleNewz - Cloudriven RSS Feed for 2014-12-07 sanoo:

    […] Suorituksen johtamista käsittelevä selvitys paljastaa suomalaisen johtamisen sudenkuopat […]

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *