Cloudrivenin ja Peikon yhteistyön tavoitteena oli sisäisen tiedonkulun ja yhteistyön kehittäminen sekä yhtenäisen yrityskulttuurin vahvistaminen yrityksessä, jolla on myyntitoimistot yli 30 maassa ympäri maailmaa

”Halusimme uudistaa intran nykyaikaisiin tarpeisiimme. Aikaisemman intramme rooli oli ennen kaikkea tiedostojen säilyttämisessä. Halusimme rakentaa intran, joka tukee vahvemmin sisäistä tiedonkulkua, päivittäistä työtä ja sisäistä vuorovaikutusta globaalisti yli 30 toimipaikassamme.”

Uusi intranet muutoksen kanavaksi

sisäinen tiedonkulku

Konseptuaalisesti luotiin yksi yhteinen globaali intranet englanniksi sekä maakohtaiset intranetsivustot paikallisella kielellä. Työtilat ovat ratkaisu pienempien myyntitoimistojen sisäiseen viestintään. Työtilojen avulla haluttiin myös vähentää sisäistä sähköpostiliikennettä sekä tukea työskentelyä ja yhteistyötä yli maarajojen. Koska osa peikkolaisista on paljon tien päällä, on intran mobiilikäyttö myös ehdoton edellytys.

Peikon intranet toteutettiin Cloudrivenin paketoidulla SharePoint Online -ratkaisulla. Ensimmäisessä vaiheessa toteutettiin englanninkielinen globaali intranet-sivusto sekä Suomen maaversio, jotka julkaistiin peräkkäin toukokuussa 2018. Nyt syksyllä jatketaan muiden maakohtaisten sivustojen luomisella. Mobiiliominaisuus on myös edesauttanut, että yhä useammalla on nyt helppo pääsy intran sisältöihin.

Muutosta tuetaan työntekijöiden monipuolisella sitouttamisella

Globaalisti toimiva yritys tunnisti vahvasti käyttöönoton tuen merkityksen uuden teknologian ja työtapojen lanseerauksessa. Peikko Group hyödynsikin intranetin käytön tuessa lähi- ja Skype-koulutuksia, erilaisia koulutusmateriaaleja sekä Cloudrivenin tarjoamaa Happit-koulutustyökalua.

”Happit tarjosi meille uuden ja helpon tavan kouluttaa käyttäjiä suoraan intranetin ”sisällä”. Kokemuksemme mukaan vinkit tukivat hienosti muita aktiviteettejamme ja erityisesti jokaisen käyttäjän omatoimista tutustumista”

Lopputuloksena visuaalinen ja arjen työtä tukeva intranet

”Projektilla oli tiukka aikataulu, mutta meillä oli sovitussa aikataulussa tavoitteiden mukainen toteutus pystyssä. Myös intran visuaalinen toteutus onnistui hienosti. Yhteistyö on pelannut erinomaisesti, ja Cloudrivenin asiantuntijat ovat pystyneet tarjoamaan nykyaikaisia ja tuoreita näkemyksiä, kuten modernin Happit-palvelun intranetin lanseeraukseen.”

Peikko Group valitsi Cloudrivenin palvelun toimittajaksi North Patrolin kanssa toteuttaman kilpailutuksen myötä. Valinnan taustalla oli Cloudrivenin kyky vastata Peikko Groupin monipuolisiin tarpeisiin. Yrityksessä ollaan tyytyväisiä projektin ensimmäisen vaiheen lopputuloksiin.

”Voin suositella Cloudriveniä yrityksille, jotka etsivät yrityksen digitaalisia ja viestinnällisiä tarpeita ymmärtävää kumppania. He pystyvät myös tarjoamaan nykyaikaisia näkemyksiä intranetin kehittämiseen”

Peikko Group Oy on johtava maailmanlaajuinen betonirakenteiden liitostekniikkaan ja liittorakenteisiin keskittyvä yritys. Peikon innovatiiviset ratkaisut tekevät asiakkaiden rakennusprosessista helpomman, nopeamman ja turvallisemman. Peikolla on myyntitoimistot yli 30 maassa Aasian-Tyynenmeren alueella, Euroopassa, Kiinassa, Lähi-idässä ja Pohjois-Amerikassa ja sertifioitua tuotantoa 7 maassa ympäri maailmaa. Peikko Groupin liikevaihto vuonna 2016 oli 173 miljoonaa euroa. Peikko on vuonna 1965 perustettu perheyhtiö ja sen palveluksessa on yli 1 800 ammattilaista. Lisätietoja: www.peikko.fi

Intranet liiketoiminnallistuu. Lataa vinkit intranet trendeistä

Intranet liiketoiminnallistuu

Ota yhteyttä

Ota yhteyttä