Terho Antila

Terho Antila

Technology Director

Tech Retreat 2022

Vuoden vaihteessa Cloudrivenillä perustettiin erillinen työryhmä, jolle asetettiin neljä tavoitetta: osaamisen kehittäminen, mielipidejohtajuus, myynnin ja markkinoinnin tuki sekä työnantajamielikuvan parantaminen. Tämän työryhmän nimi on Backstage.

Tällä viikolla liiskattiin useampikin kärpänen yhdellä iskulla, kun Cloudriverit kokoontuivat kahdeksi päiväksi luonnonkauniilla paikalla sijaitsevaan Varalan urheilukeskukseen. Tapahtuma oli osa Backstagen vuosisuunnitelmaa.

Päivä alkoi kukonlaulun aikaan, kun kokoonnuimme Helsingin rautatieasemalle, noustaksemme junaan, josta meille oli varattuna oma vaunuosasto. Viimeksi vastaavaan tapahtumaan matkasimme bussilla ja täytyy kyllä sanoa, että junalla matkustaminen on tällaisen tapahtuman yhteydessä huomattavasti kätevämpää. Ensinnäkin junavaunussa on enemmän tilaa kuin bussissa. Tämä mahdollistaa mm. tulevan tapahtuman järjestelyjen viimeistelyn ja jopa ryhmätöiden aloittamisen. Osalle meistä kaksi tuntia junassa istumista antoi tilaisuuden lyhyeksi jääneiden yöunien jatkamiselle, kun taas osalle se oli tilaisuus tehdä viikon viimeiset toimenpiteet asiakkaan ympäristöjen huolenpidon merkeissä. Lisäksi juna kulkee huomattavasti tasaisemmin kuin bussi, joten läppärillä työskentely on paljon helpompaa.

Cloudriven by Train

Me kutsumme näitä pari kertaa vuodessa järjestettäviä kokoontumisia nimellä Tech Retreat. Kuten nimikin antaa ymmärtää, on kyseessä varsin teknologiapainotteinen tapahtuma etäällä normi työarjen kuvioista. Toki päivän aikana voi tulla asiakkailla tilanteita, jotka vaativat huomiota, mutta pääsääntöisesti olemme pyrkineet pyhittämään Tech Retreatin kaksi päivää muuhun kuin asiakastyöhön.

Mitä tapahtuman aikana sitten oikein tehdään? Ohessa on ruutukaappaus päivän avauksen esittelykalvoilta, mikä kiteyttää tekemisen mielestäni oikein hyvin.

Tavoitteena on siis

  • oppia uusia asioita,
  • saada aikaan todella siisti demo,
  • tavata toisiamme kasvotusten,
  • näkyä sosiaalisessa mediassa (joko muuten seuraat meitä Instagramissa?) ja
  • pitää hauskaa!

Ja – oh boy – kylläpä saavutimmekin nämä tavoitteet komeasti! Osallistujat oli ennalta jaettu ryhmiin siten, että kussakin ryhmässä kyseisen ryhmän tehtävien näkökulmasta oli kivenkovat asiantuntijat mukana, mutta myös sellaisia henkilöitä, jotka eivät välttämättä ole samoilla teknologioilla aiemmin tehneet hommia. Näin kukin oppi paljon uutta – myös ne, jotka jo aikaisemmin ovat työskennelleet samojen alustojen kanssa, sillä toteuttamamme ratkaisut oli valittu siten, että kaikille varmasti riittäisi uutta opittavaa. Rutkasti.

Näinä aikoina yhdessä tekeminen samassa tilassa on ollut valitettavasti aika vähissä. Tämä tapahtuma tulikin todelliseen tarpeeseen, ja olikin tosi mukavaa nähdä paljon iloisia ihmisiä tutustumassa uusiin ja vanhoihin työntekijöihin. Noin kaksi kolmasosaa Cloudrivenin henkilöstöstä oli edustettuna Varalassa, mikä on mielestäni aika hyvin ottaen huomioon, että tapahtuman jälkimmäinen päivä osui lauantaille. 🙂 Ihmiset saapuivat paikalle eri suunnilta – isoin osa toki pääkaupunkiseudulta, mutta kollegoita saapui myös esimerkiksi Jyväskylästä, Kuopiosta ja Rovaniemeltä.

Cloudriven Tech Demo

No mites se todella siisti demo? En paljasta tässä vaiheessa enempää, muuta kuin sen, että kenttätyön tekijöiden arki ei enää tämän jälkeen ole entisensä!

Heräsikö mielenkiinto? Jos kenttätyö on yhtään lähellä sydäntäsi, kannattaa ehdottomasti tulla tapaamaan meitä kesäkuun aamiaistilaisuuteen, jonka järjestämme Microsoftin kanssa Keilaniemessä. Siellä paljastamme kaiken!

Alla vielä joitakin tilannekuvia Cloudrivenin toukokuun 2022 Tech Retreatistä. Enjoy! (Niin me ainakin teimme 🤗)

Cloudrivers in Varalaa
Varalaa After Sauna
Cloudrivers Party in Tampere

Ota yhteyttä