Cloudriven Päijät-Hämeen Laitoshuoltopalveluiden yhtiöittämisen jälkeisten kasvukipujen lievittäjänä

”Meille tehtiin viime vuonna uudet nettisivut, jotka olivat toteutukseltaan paljon yksinkertaisemmat ja verrattuna niiden tekemiseen, Cloudrivenin kanssa oli ihana työskennellä”

Cloudriven toteutti Päijät-Hämeen Laitoshuoltopalveluille uuden intranetin perinteisen SharePointin pohjalle, joka sai hyvän vastaanoton.

”Ihmiset ovat olleet innostuneita ja kun opitaan käyttämään ohjelmia enemmän,  hyöty lisää hauskuutta tehdä muutakin, kuin vain lukea intraa. Viemme intraa eteenpäin niin, että siitä tulee vuorovaikutteinen ja yhä useammat kirjoittavat ja kommentoivat asioita.” kertoo Päijät-Hämeen Laitoshuoltopalveluiden hallintosihteeri Marja-Leena Humalisto

Valtavat tietomassat ja mobiilituen puute

Päijät-Hämeen Laitoshuoltopalvelut koki isoja muutoksia toukokuun alussa 2017, kun se yhtiöitettiin ja irrotettiin Lahden kaupungista erilliseksi kokonaisuudeksi. Laitoshuoltopalveluilla oli aiemmin käytössä vain yksi työtila Lahden kaupungin intranetissä, joka ei vastannut suuren joukon tarpeisiin.

Suurin parannus yhteiseen viestintään koettiin pilvipohjaisen intranetin kautta

”Ennen yhtiöittämistä osa työntekijöistä ei päässyt intraan, koska heillä oli käytössään vain mobiililaitteet eikä Lahden kaupungin intra ollut pilvipalvelu. Nyt, kun kaikki pääsevät intraan päivittäin, tiedottaminen on nopeampaa ja kaikki saavuttavat tiedot samanaikaisesti.”

Myös valtava tietomassa oli haasteellista pitää kurissa ja kaikkien saatavilla.

”noin 500 työntekijää tarvitsee paljon ohjeita. Meillä on n. 330 työkohdetta ympäri maakuntaa ja jokaisessa kohteessa on ollut oma kansio tiedotteille sekä ohjeille. Nyt kaikki tulee olemaan intrassa ja ne on nopea päivittää. Esimerkiksi työohjeet, palvelukuvaukset, koulutukset ja kokoukset.”

Helppo yhteydenpito toi turvallisuuden tunnetta

Erityisen hyväksi Humalisto mainitsi jatkuvan tuen Cloudriven puolelta.

”Säännölliset palaverit pitivät yllä tekemistä ja tiesimme keneen aina ottaa yhteyttä. Emme jääneet ’yksin’, vaan saimme aina yhteyden, kun tarvitsimme apua. Erityiskiitos myös meille tehdystä valokuvien käsittelyosiosta, jossa on jo valmiiksi määritelty kuvien koko ja paikka.”

Päijät-Hämeen Laitoshuoltopalvelut tuottaa, kehittää ja järjestää puhdistus-, laitoshuolto-, vahtimestari-, erikoisammattimies- ja kuljetuspalveluita sekä kansallislippujen vuokrausta. Yrityksessä työskentelee n. 500 henkilöä ja asiakaskohteita on yli 300 Päijät-Hämeessä ja lähialueilla.

Ota yhteyttä