Ota hyödyt irti pilvistäsi

Jos Cloudrivenin tämän vuoden strategian haluaisi tiivistää kahteen sanaa, ne olisivat Neljä pilveä. Miksi näin, ja mitä se edes tarkoittaa? Tässä kirjoituksessa avaan vähän sitä, miten me cloudriverit näemme neljä pilveä ja niiden tuomat synergiahyödyt.

Kun me puhumme neljästä pilvestä, tarkoitamme Microsoftin eri pilvipalveluita: Microsoft 365, Dynamics 365, Power Platform ja Azure. Me Cloudrivenillä tunnemme ne kaikki, ja haluamme että meidän asiakkaammekin oppivat niitä hyödyntämään tehokkaasti. Itse näen tilanteen monilla asiakkailla näiden neljän pilven suhteen vähän samanlaiseksi, kuin missä moni oli taannoin SQL Serverin kanssa: yrityksille oli hankittu tietokantavarastointia varten kattava SQL Server -lisenssi. Kuitenkin iso osa hankitun tuotteen ominaisuuksista jäi yrityksissä hyödyntämättä siitä yksinkertaisesta syystä, että kukaan ei ollut näistä ominaisuuksista heille kertomassa. Sillä tarjoaahan SQL Server tietokantamoottorin lisäksi paljon muitakin palveluita, kuten analytiikkapalvelut ja tiedon louhinnan, raportointipalvelut, integraatiopalvelut ja palvelut yrityksen ydintiedon hallintaan.

Sama haaste on esillä myös neljän pilven kanssa. Pilvipalvelut, jotka yritykset hankkivat käyttöönsä, ovat niin laajoja, että monen yrityksen resurssit eivät yksinkertaisesti riitä edes pintapuolisesti tutustumaan kaikkiin yksittäisiin ominaisuuksiin. Eikä niiden tarvitsekaan riittää – sillä sen takia me olemme täällä! Cloudrivenin missiona on

…tuottaa arkea helpottavia ja parempiin tuloksiin kannustavia digitaalisia työympäristöjä asiakkaillemme.

Cloudriven 4 Clouds Model
Neljä Pilveä Cloudriven Power BI

Missiossamme kiteytyy syy siihen, miksi valitsimme neljä pilveä vuoden 2021 näkyvimmäksi strategiaksemme: tehokkain tapa toteuttaa missiotamme on kertoa asiakkaillemme kaikkien näiden pilvien ilosanomaa ja konkretisoida heille sitä, miten he saavat tehokkaimmin hyödyt irti tekemistään investoinneista.

”Okei, ymmärrän, Cloudriven voi siis auttaa meitä löytämään pilvistämme uusia ominaisuuksia ja näyttämään miten voimme tehokkaasti hyödyntää niitä omassa päivittäisessä tekemisessämme. Mutta mitä ne useamman pilven synergiahyödyt sitten tarkoittavat?”

Kun me puhumme neljän pilven synergiahyödyistä, tarkoitamme sitä, miten eri pilvet integroituvat toisiinsa rajapintojen, tietosisällön ja käyttöliittymien tasolla. Loppukäyttäjä ei tiedä minkä pilven palveluita hän milloinkin on hyödyntämässä – eikä hänen kuulukaan tietää. Hänen näkökulmastaan on olemassa vain yksi pilvi, jossa asiat yksinkertaisesti… toimivat.

Käyttäjä voi esimerkiksi syöttää uusia liidejä CRM:ään suoraan Teamsin välilehden kautta tietämättä, että tosiasiassa hän hyödyntää Microsoft 365 palveluita käydessään kontekstisidonnaista keskustelua liidiin liittyen kollegojensa kanssa; Dynamics 365 -pilven tarjoaman käyttöliittymän mahdollistaessa itse tietojen syötön. Taustalla Power Platformin Power Automate -työnkulut tekevät liidille ennakoivaa luokittelua hyödyntäen Azuren koneoppimisen palveluita ja sinne julkiastuja yritykselle varta vasten koulutettuja malleja.

Neljä Pilveä Cloudriven Teams

Jos haluat kuulla aiheesta lisää, ja nähdä modernin digitaalisen maailman Cloudrivenin silmin, kannattaa ehdottomasti varata kalenterista aikaa 05. päivälle toukokuuta, jolloin pidämme ensimmäisen webinaarin uudesta neljän pilven webinaarisarjastamme! Tuolloin kerromme toimitusjohtajamme Jukan johdolla lisää siitä, miksi neljä pilveä on hyvä juttu (vai voisiko sittenkin olla vain yksi pilvi). Ja siitä, miten pilvimaailma auttaa busineksiä onnistumaan!

Nähdään siis viimeistään 5.5.2021!

Terho Antila,
Cloudriven
22.4.2021

Ota yhteyttä