• Tavoitteista tuloksiksi – putoaako muutosjohtaja toteutusrotkoon?

Markkinatilanteen muuttuessa yhä useampi organisaatio on pakotettu muuttamaan toimintaansa ja yhä useammasta johtajasta tulee muutosjohtajia. Muutos voi olla pakon tai huolellisen strategiapohdinnan sanelema, mutta yhteistä näille muutoksille on välttämättömyys oppia uusi tapa selvitä ja kukoistaa. 

Muutostilanteessa moni organisaatio kohtaa ongelmia. Onko muutoksen perusteet ja taustat pohdittu hyvin ja oikeat tavoitteet valittu? Jos uuden strategian kanssa on haaste, on vastaus strategiasuunnittelussa ja apu siihen löytyy asiaan erikoistuneilta liikkeenjohdon konsulteilta.  

Usein päätöksentekijät onnistuvat joko ulkoisen avun tai oman osaamisen turvin luomaan strategian, johon usko on vahva. Siitä huolimatta moni muutos epäonnistuu. Miksi? Tämän syy on toteutuskuiluun romahtaminen. Kyky toimeenpanna strategia ja seurata toimeenpanon edistymistä on vaillinainen, koska sen onnistuminen edellyttää laajojen ihmisjoukkojen konkreettisessa työssä ja ajattelutavassa muutoksia. Ennen tärkeistä asioista tulee kenties merkityksettömiä ja uusista elintärkeitä. Kommunikaatio perusteista on riittämätöntä ja tavoitteiden toteuttamiseksi tarvittavia uusia keinoja ei oivalleta. Yksittäiselle ihmiselle herää tunne merkityksettömästä työstä, joka johtaa motivaatiokatoon ja vie viimeisetkin mahdollisuudet onnistua muutoksen tai uuden strategian toimeenpanossa. 

Katso artikkelin lopusta tallenne webinaarista, jossa johtava konsulttimme Jari Kotola ja OKR (objectives and key results) konsultti Henri Sora käyvät läpi ensin globaalien menestystarinoiden (esim. Google, LinkedIn, Facebook) taustalla olevan toimintafilosofian ja sen jälkeen avainkohdat sen hyödyntämisestä juuri sinun organisaatiossasi. Mikä parasta, mallia tukeva sovellus löytyy suoraan Microsoft 365 alustasta. 

Jos aihe jäi kiinnostamaan ja janoat lisätietoa, ilmoittaudu 15.2. klo 8.30 alkavaan aamiaistilaisuuteen, jonka järjestämme yhteistyössä Microsoftin kanssa. Ilmoittautumissivulle pääset tästä 

Ota yhteyttä