• Tiimihenkeä Tech Retreatissa

Cloudriverit kokoontuivat maaliskuussa jälleen pitkäaikaisen yhteistyökumppanimme Varalan urheiluopiston tiloihin Tampereelle puolivuosittaiseen Tech Retreatiin. Tavoitteina ovat uuden oppiminen, toiminnan kehittäminen ja yhteisöllisyys, ja tänäkin vuonna palasimme kotiin kaikkien kolmen tavoitteen osalta aiempaa rikkaammin mielin. Tech Retreat on kulttuurimme näkökulmasta keskeinen osa vuosikalenteria, sillä Cloudriverit asuvat ympäri Suomea ja tapahtumat ovat yksi harvoista tilaisuuksista joissa suurin osa meistä on ihan fyysisesti samassa paikassa. Lisäksi tapahtumassa pääsee tekemään töitä eri porukassa kuin arjessa. Tech Retreatissa jakaudumme pienempiin työskentelyryhmiin pureutumaan eri teemoihin ja samaan teemaan osallistuu usein ihmisiä eri tiimeistä ja osaamisalueilta, joten pääsemme tutustumaan ja oppimaan toisiltamme. Ideoita syntyikin monipuolisemmin, kun kaikki joutuivat hieman ravistelemaan totuttuja rutiineja ja omaa rooliaan tiimissä. 

Ryhmätyöt koskivat laajasti eri alueita ja sisältö vaihteli syväteknisestä kaupalliseen ja arjen työvälineisiin, joten jokaiselle löytyi omaan mielenkiintoon ja osaamistasoon sopiva työpaja. Toisena retriittipäivänä ohjelmassa oli jokaisen työpajan tulosten esittely, joten kaikki pääsivät oppimaan myös muista työpajoista. Itse sisällön lisäksi oli hienoa oppia, kuinka moneen eri asiaan meiltä löytyy osaamista! 

Toimintatavat kehittyivät lähes kaikissa työpajoissa, sillä tuloksina syntyi mm. uusia best practice -käytäntöjä koko yhtiön käyttöön ja laajempaa ymmärrystä tekoälyn käyttömahdollisuuksista arjessa. Tavat kuitenkin kehittyivät ja osaaminen kasvoi tietysti myös työpajojen ulkopuolella, kun iso joukko ammattilaisia pääsi yhteen keskustelemaan vapaasti työpajojen aiheiden lisäksi myös aiheiden vierestä. Yksi iso teema tämän vuoden Tech Retreatissa oli tekoälyn hyödyntäminen työssä, ja tekoälylle löytyi hurja määrä käyttötapoja ja -kohteita ison porukan päästessä ideoimaan yhdessä. Tekoälyä on hyödynnetty myös tämän blogikirjoituksen ideoinnissa! 

Yhteisöllisyyttä koko porukan kesken rakensimme työpajojen lisäksi yhteisellä illanvietolla, jonka kruununa toimi itseoikeutetusti kokoontuminen järven rannalle paljuun ja saunomaan pimenevässä kevätillassa. Mukana oli niin tänä keväänä aloittaneita kuin kokeneita konkareita, ja yhteishenki oli käsinkosketeltava. Uusilta kollegoilta saammekin usein palautetta, että Tech Retreat on lisännyt yhteenkuuluvuuden tunnetta enemmän kuin mikään perehdytyssessio toimistolla. Yhteishenki onkin tärkein syy sille, miksi investoimme kahdesti vuodessa näin isoon tapahtumaan. Meille on tärkeää, että jokainen voi rakentaa arkensa itselleen toimivaksi ja monelle se tarkoittaa pääosin etätöitä, mutta pelkästään etätyössä yhteisöllisyys jää helposti melko ohueksi. Koko porukan kokoontuminen kahdesti vuodessa antaa mahdollisuuden tutustua myös työprojektien ulkopuolella ja luoda pitkäaikaisia ystävyyssuhteita.  

Kirjoittaja

Author

Ota yhteyttä