Tech retreat

Tech Retreat – oppimista, ongelmanratkaisua ja kaveruutta

Poistumalla toimistolta ja keskittymällä yhdessä pienissä työryhmissä ennalta suunniteltuihin tehtäviin voidaan saavuttaa sellaisia oivalluksia ja kokemuksia, joita etätyössä tai tavanomaisessa toimistohälinässä harvoin onnistutaan tavoittamaan. Tätä meillä kutsutaan nimellä Tech retreat.

Podcast Fireside Chat #1

Techdrivers Backstage on virtuaalitiimi, johon kuuluu muutamia Cloudrivenin konsultteja. Tässä podcastin episodissa he keskustelevat takkatulen ääressä Tech Retreat nimisen tapahtuman luonteesta, mitä siellä tehdään ja millaisia tuloksia saavutetaan.
Kuuntele Fireside Chat #1 tästä

Tech Retreat pähkinänkuoressa

Cloudrivenin henkilöstö vetäytyy pari kertaa vuodessa pois toimistolta perjantaiksi ja lauantaiksi ratkomaan ennalta suunniteltuja tehtäviä, oppimaan uusista tekniikoista ja palveluista sekä tutustumaan toisiinsa ja tapaan miten eri henkilöt työskentelevät ryhmissä. Tätä tapahtumaa kutsutaan Cloudrivenissä nimellä Tech Retreat.

Mitä, missä ja milloin

Tapahtumaan osallistuvat aikataulujen ja olosuhteiden salliessa kaikki työntekijät toimenkuvasta riippumatta niin asiakaspalvelutehtävissä työskentelevistä alkaen konsultteihin asti ja toimitusjohtaja mukaan luettuna. Cloudrivenin Tech Retreatit alkavat perjantaisin aamulla ja päättyvät lauantaina puolen päivän jälkeen. Tapahtuma järjestetään keväisin ja syksyisin. Viimeksi olimme toukokuussa 2022 Varalan urheiluopistossa Tampereella, mutta paikat vaihtelevat.

Tech Retreatissa työskennellään pienissä työryhmissä. Jokaiselle työryhmälle on ennalta suunniteltu jokin tehtävä mihin liittyy jokin haaste – ongelmanratkaisua, teknologiaan tutustumista, palvelun ja rajapintojen hyödyntämistä sekä jokin liiketoiminnallinen tarve taikka uuden mahdollisuuden tunnistaminen. Työryhmien tulokset esitellään lauantaina aamupäivällä yhteisesti tilaisuuteen osallistuneille.

Opiskelun, konffaamisen, devaamisen, testaamisen ja kaikenlaisen teknologisen tunkkaamisen lisäksi Tech Retreatiin kuuluu myös yhdessäolo olennaisena osana. Ryhmätyöskentelyssä opitaan kollegoiden työtapoja ja jaetaan hyviä vinkkejä toisillemme. Samalla opitaan tuntemaan uudet työkaverit, joita ei etätyössä työskenneltäessä olla vielä aikaisemmin ehkä tavattukaan. Tech Retreatissa syödään hyvin, kohotetaan muutamat maljat, saunotaan ja kylvetään. Kovakuntoisimmat saattavat vielä perjantai-illan hämärtyessä mennä rahoittamaan vipattavaa menojalkaa kohdepaikkakunnan yökerhojen kautta.

Kuuntele Fireside Chat podcastin episodi #1, niin Tech Retreatin luonne ja olemus tulee paremmin tutuksi!