Pelillistämisguru Jukka sparrasi yrittäjiä Seinäjoella

Frami Oy järjesti eilen tiistaina Peliä bisnekseen! -työpajan Seinäjoella. Cloudrivenin pelillistämisguru Jukka Koskenkanto puhui tilaisuudessa pelillistämisen hyödyistä liiketoiminnalle sekä sparrasi henkilökohtaisesti paikallisia yrittäjiä.

Jukan mukaan tilaisuus oli erittäin onnistunut ja ilmapiiri oli keskusteleva. Tilaisuuteen osallistui mm. yrittäjiä eri toimialoilta sekä IT-alan väkeä. Jukka kertoi esityksensä aikana siitä, miksi pelillistäminen on liiketoiminnalle mahdollisuus sekä mitä ja miten voi pelillistää.

”Voinee tiivistää, että moni ajatteli ennen tilaisuutta pelillistämistä vain peleinä, mutta ymmärsi esitykseni jälkeen sen laajempana ilmiönä, jossa pelimekanismien avulla pyritään vaikuttamaan ihmisten erilaisiin motivaatiotekijöihin halutun toiminnan aikaansaamiseksi”, Jukka kertoo.

Jukan lisäksi lavalle nousivat Haituva Innovationsin Mikko Joensuu, joka kertoi lasten ja nuoren käyttöön suunnatusta liikuttamissovelluksesta, sekä Sulava Oy:n Karoliina Harjanne, joka puhui tietotyön pelillistämisestä ja mittaamisesta.

Tilaisuuden lopuksi etukäteen ilmoittautuneet teemasta kiinnostuneet pääsivät sparraamaan Jukan kanssa pelillistämistä oman yrityksen tai liikeidean näkökulmasta. Mukana oli yrityksiä teollisuusautomaatiosta tilitoimistopalveluihin.

Gamification Guru Jukka KoskenkantoJukka Koskenkanto on Cloudrivenin toimitusjohtaja ja partneri, Aalto-yliopiston luennoitsija sekä kouluttaja Oulun yliopiston ja Kajaanin ammattikorkeakoulun Gamificate-koulutusohjelmassa. Jukka on tutkinut jo yli kymmenen vuoden ajan sitä, miten työn tuottavuutta ja merkityksellisyyttä voidaan parhaiten tukea digitaalisten yrityssovellusten avulla. Tutkimusmatkan pelillistämiseen Jukka aloitti kehittämällä Satama Interactivella (myöhemmin Trainers’ House) myynnin tarpeisiin BLARPia (Business Live-Action Roleplaying game), helppokäyttöistä ja kannustavaa CRM-järjestelmää. Jukka on myös aktiivinen jäsen eri pelillistämisyhteisöissä.