Porkkanaa ja pelillistämistä puhtausalalle

Porkkanalla sitoutetaan ihmiset keppiä paremmin. Tästä oli puhe myös Helsingissä järjestetyssä Puhtausalan esimies- ja asiantuntijapäivillä, jossa saimme iloksemme jakaa menestystarinoita uusista tavoista kannustaa työntekijöitä kohti organisaatioiden tavoitteita.

Työhyvinvointiin ja tuottavuuteen keskittyvä seminaari oli meille mielenkiintoinen tapahtuma olla mukana. Puhtausala on merkittävä työllistäjä Suomessa, mutta samalla se on myös suuressa murroksessa. Suurten ikäluokkien jäädessä eläkkeelle on töitä tarjolla ottajaansakin enemmän. Alan houkuttelevuus sekä työntekijöiden sitoutuneisuus nousevat tällöin avainasemaan. Toimitusjohtajamme Jukka Koskenkannon puheenvuoro ”Porkkanaa, kiitos! Palkitsemalla paremmaksi” herättikin paljon kiinnostusta ja yhteydenottoja siis myös tässä kohderyhmässä.

Meillä Cloudrivenillä kannustavuutta lähestytään pelillistämisen näkökulmasta. Autamme organisaatioita palkitsemaan henkilöstöään strategian kannalta tärkeistä arjen teoista tavoitteiden saavuttamiseksi. Esimerkiksi Henkilöstöteko 2015 -kilpailun voittaneen Fonectan palkitsemisjärjestelmässä Pojoprössissä ideana on palkita 020202-puhelinpalveluiden henkilöstöä asiakaslähtöisestä työstä pelillistämistä hyödyntämällä. Palkinnot palvelevat erityisesti sen ansainneen henkilön omia intressejä. Liiketoiminnan näkökulmasta ”pojoja” ansaitaan sen sijaan liiketoiminnalle tärkeistä asioista. Myös puhtausalan seminaarin osallistujat kokivat konseptin innovatiiviseksi ja mielenkiintoiseksi.

”Yleisesti tietenkin kaikki, mikä liittyy yrityksen henkilöstön kannustimiin, tulee lisätä toiminnan kannattavuutta ja myyntiä. Positiivista tässä oli, että kannustimet perustuivat henkilöstön omiin valintoihin. Voin hyvin kuvitella, että työn muuttuessa esimerkiksi nuoremmalle sukupolvelle vapaa-ajan merkitys on yhä suuremmassa roolissa!” toteaa Anne-Maarit Alho-Leino, Business Development Manager, Diversey, Sealed Air.

Ajatus pelillistämisestä ei herättänyt pelkoa puhtausalan organisaatioissa. Myös toimialan murroksen ja digitalisaation koettiin asettavan haasteita, joiden myötä uudet innovatiiviset tavat kannustaa henkilöstöä toivotetaan tervetulleiksi:

”Meillä Jämsässä digitalisaatio on yhä kasvava osa päivittäistä tekemistä. Ateria, puhtaus- ja tekstiilipalveluiden liikelaitoksessa on otettu muun muassa tabletit käyttöön kaikille työntekijöille. Uusien työtapojen kannustamisessa ja rohkaisemisessa pelillistäminen on varmasti mainio keino”, pohtii Raisa Haverinen, puhtauspalvelupäällikkö, Jämsän Ateria-, Puhtaus- ja tekstiilipalveluiden liikelaitos.

”Uskon, että konsepti toimii varmasti myös meidän alalla. Kuitenkin globaalissa yrityksessä, kuten meillä on tärkeää huomioida etenkin verotuksen kannalta, millaisia palkintoja henkilöstön kannustimina voidaan hyödyntää”, jatkaa Anne-Maarit Alho-Leino.

Aiheen herättämästä suuresta kiinnostuksesta ja toiveista johtuen järjestämme myös webinaarin saman teeman ympärille. Osallistu siis mukaan ja kuule kuinka pelillistämisellä voidaan kasvattaa työtyytyväisyyttä ja tulosta. Lupaamme kertoa uusista ja innovatiivisista tavoista motivoida ja palkita työntekijöitä parempien tuloksien saavuttamiseksi.