TrainEngage Embed herätti kiinnostusta globaalissa Web Summitissa

Siniset keramiikkatalot, raitiovaunujen reitittämät kujat sekä kaduille aukeavat seafood-ravintolat saivat uutta elämää Lissabonissa, kun odotettu teknologia-alan tapahtuma Web Summit 2016 rantautui kaupunkiin viime viikoksi. Web Summit on Euroopan suurin teknologia-konferenssi ja tänä vuonna se keräsi yhteen yli 50 000 alan startuppilaista, yrityspäättäjää, investoijaa sekä poliittista vaikuttajaa. Myös meidän TrainEngage tiimi suuntasi kohti Portugalia. Halusin jakaa hiukan jälkitunnelmia kanssanne.

TrainEngage Embed valittiin tapahtumaan mukaan Alpha-yrityksenä tuhansien alkuvaiheessa olevien maailman potentiaalisimpien startupien joukosta. Kokemus ei todellakaan tuottanut pettymystä. Vaikka olemme teknologiayritys, on meillä Cloudrivenillä aina ollut keskeisenä painopisteenä ihminen. Teknologia on mahdollistaja, mutta sen käyttöönotto sekä ihmisten motivointi tulisi aina olla ensisijalla jokaisessa IT-hankkeessa. Kylmä totuus on, että huolimatta siitä, kuinka hyvin käyttöliittymä on suunniteltu, ovat monet järjestelmät kompleksisia tai ne päivittyvät nopealla tahdilla. Pahimmassa ja kovin useassa tilanteessa ei käyttäjä myöskään ole edes halukas ottamaan käyttöönsä uutta työkalua. Tuotekehitys tai loputon UI:n viilauskaan ei pysty tarjoamaan ratkaisua näihin haasteisiin.

Itse tapahtumassa oli melkoinen kuhina ja TrainEngage Embed sai osakseen suurta kiinnostusta asiakkaiden ja kumppaneiden keskuudessa SaaS-palveluiden osastolla. Tiimimme viimeaikaisen työskentelyn myötä TrainEngage valmennusratkaisu voidaan nyt upottaa yrityksen sovelluksiin, jolloin oppiminen mahdollistuu silloin kun henkilö todella kyseisiä tietoja ja taitoja tarvitsee. Motivointi hoidetaan pelillistämisen avulla. Lupauksenamme on tarjota nopeampi tapa kouluttaa ja sitouttaa henkilöstö yrityksen liiketoimintaprosesseihin sekä tehdä tämä huomattavasti edullisemmin kuin perinteisiä oppimismenetelmiä hyödyntäen. Loppujen lopuksi kyky uudistua ja omaksua tietoa nopeammin ovat yritykselle ratkaisevassa roolissa kilpailukyvyn säilyttämisessä digitaalisessa maailmassa.

Itselleni oli innostavaa keskustella muiden startup-kollegoiden sekä myös maailman johtavien organisaatioiden IT-päättäjien kanssa. Yksikään näistä henkilöistä ei myöskään väittänyt vastaan, etteikö uudet tavat kouluttaa henkilöstöä, kumppaneita tai asiakkaita ketterästi ja sen kokijaa aidosti hyödyttäen olisi tervetulleita yritysmaailmaamme. Web Summit ei siis jättänyt kylmäksi eikä Lissabon kaupunkinakaan ollut hullumpi paikka sitoa uusia verkostoja sekä nauttia siinä sivussa Etelä-Euroopan rennosta sykkeestä.