Katso ainakin nämä! Viisi videota pelillistämisestä

Verkossa on hengästyttävän paljon materiaalia pelillistämisestä ja suohon on helppo hukkua, jos ei tiedä, mistä lähteä liikkeelle. Kokosimme tähän blogikirjoitukseen YouTubesta viisi pelillistämistä käsittelevää puheenvuoroa, jotka meidän mielestämme ansaitsevat tulla jaetuksi. Puheenvuorot ovat alan gurujen pitämiä ja niissä käydään läpi pelillistämisen peruskäsitteitä: kuinka hyödyntää pelielementtejä ei-pelillisissä ympäristöissä ja miksi pelit ylipäänsä ovat tärkeitä.

Kevin Werbach: On Gamification

Kevin Werbach on oikeustieteen ja bisnesetiikan apulaisprofessori Whartonin yliopistossa. Hänen ilmainen pelillistämiskurssinsa Coursera.org:ssa on ollut erittäin suosittu. Tällä videolla Werbach puhuu Whartonin alumneille pelillistämisen perusteista ja antaa paljon hyviä esimerkkejä.

Yu-Kai Chou: Gamification to Improve the World

Yu-Kai Chou on pelillistämisen pioneereja ja kansainvälisesti tunnettu puhuja. Tässä TEDx Talkissa hän käy läpi oman pelillistämismallinsa Octalysiksen ja kertoo, kuinka pelillistämisen avulla maailmasta voidaan tehdä vähän parempi paikka.

Sebastian Deterding: Meaningful Play: Getting Gamification Right

Suunnittelija ja tutkija Sebastian Deterding työskentelee pelillisen ja suostuttelevan (persuasive) suuninttelun parissa. Tässä puheenvuorossa Deterding tarjoaa yleiskatsauksen pelillistämiskeskusteluun ja sen heikkoihin kohtiin. Lisäksi hän käsittelee motivaatiotekijöitä peleissä ja sitä, miten suunnitella käyttäjilleen merkityksellinen pelikokemus.

Rajat Paharia: Loyalty 3.0: Big Data and Gamification

Pelillistämisen isäksi usein nimetty Rajat Paharia perusti pelillistämisyritys Bunchballin vuonna 2005. Tässä GSummitissa viime vuonna pitämässään puheenvuorossa Paharia kertoo, kuinka yhdistämällä ”big datan” ja motivaation pelillistäminen mahdollistaa uskollisuuden ymmärtämisen uudella tavalla liiketoiminnassa.

Jane McGonigal: Gaming Can Make a Better World

Pelisuunnittelija ja kirjailija Jane McGonigal selvittää tässä tunnetussa TED Talkissa, kuinka me voimme valjastaa pelien voiman maailman ongelmien ratkaisemiseen.